Windows 7 Discussion on Windows 7 and operating it on the Dell Mini series.

Thread Tools Display Modes
  (#1) Old
shawn62301 shawn62301 is offline
shawn62301's Avatar
Posts: 49
Join Date: May 2009
Default Win 7 & Office 07 - Warning - 06-21-2009, 12:50 AM

I completed the install of Win 7 yesterday with great results. Today, I finished installing all of the programs that I use on a regular basis, including Office 2007 (Student/Home). Following the install, the program sent me to the web to look for updates and I came across Service Package 2 for Office and choose to download and install it. Following the process, my system became extremely unstable and began to crash repeatidly.

I have just finished my second install of Win 7 and am currently reinstalling the support drivers. I wanted to provide this warning to all. I am not sure what caused the instability - but at this point, I am assuming that it was the Service Package and not Office itself.

I plan on re-installing Office later tonight without the Service Pack update. I will report on its stability after this is done.

m11x r.3: Stealth | i7-SB | 2GB GT 540 | 8GB-DDR3 | 500GB HD |
Reply With Quote
  (#2) Old
mortel mortel is offline
Posts: 40
Join Date: Dec 2008
Default 06-21-2009, 03:49 AM

Interesting. I wonder if anyone else here has Office 07 SP2. It'd be nice to hear if anyone else had these problems.
Reply With Quote
  (#3) Old
Offroadie Offroadie is offline
Senior Member
Posts: 173
Join Date: Apr 2009
Location: Cary, IL
Default 06-21-2009, 06:48 AM

I do and no problems here.
Reply With Quote
  (#4) Old
WolfKeeper WolfKeeper is offline
Retired Mini user
WolfKeeper's Avatar
Posts: 1,575
Join Date: Oct 2008
Default 06-21-2009, 12:21 PM

Same here. I have reinstalled Windows 7 four times now (all clean installs for new builds), and installed Office 2007 immediately after installing drivers and updates.

Twice I used the SP2 installer for Office 2007, and twice I let it get the updates on it's own. No issues.

Getting an iPad
Reply With Quote
  (#5) Old
Clintre Clintre is offline
Clintre's Avatar
Posts: 85
Join Date: Mar 2009
Location: Austin, Tx
Default 06-21-2009, 02:47 PM

No issues with with W7 / O7 SP2

XPS 13 Ultrabook
Reply With Quote
  (#6) Old
MiniDave MiniDave is offline
MiniDave's Avatar
Posts: 51
Join Date: Dec 2008
Location: Left of the middle (UK)
Default 06-21-2009, 03:37 PM

No issues here either.

Dell Mini 9|Black|32GB Runcore|2GB RAM|Dell 1505 b/g/n|Bluetooth|Dell 5530|16GB SDHC|Windows 7|Snow Leopard|
Reply With Quote
  (#7) Old
shawn62301 shawn62301 is offline
shawn62301's Avatar
Posts: 49
Join Date: May 2009
Default 06-25-2009, 01:58 PM

So I have reinstalled everything and have had the mini fully operational for several days with no issues. This time, I did fore go the installation of the SP2 for office. Even though I read the posts indicating no issues, I was a little gun shy. So far, machine stable.

m11x r.3: Stealth | i7-SB | 2GB GT 540 | 8GB-DDR3 | 500GB HD |
Reply With Quote
  (#8) Old
anguish anguish is offline
Super Moderator
anguish's Avatar
Posts: 1,203
Join Date: Apr 2009
Location: Detroit
Default 06-25-2009, 02:23 PM

No issue here, and I am running all the latest patches for 7 and Office 2007.

Alienware M11xR2 - Core i5 1.06 - 4 GB - 250 GB HD

Triple Boot Guide - 10v RAM Upgrade Videos - mechdrew's OSX guides
Reply With Quote

« HOWTO: Mini 9 Windows 7 RC USB Install | 7 on a mini12 »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Copyright © 2008-2016