Vista Discussion on running Windows Vista on the Dell Mini

Thread Tools Display Modes
  (#1) Old
allanlatras allanlatras is offline
Junior Member
Posts: 12
Join Date: May 2009
Default Vista Service Pack 2, Anyone? - 06-08-2009, 11:55 PM

Has anyone here tried service pack 2 of vista installed on their mini? Please enlighten me if its a good download or what it fixes if any....
Reply With Quote
  (#2) Old
anguish anguish is offline
Super Moderator
anguish's Avatar
Posts: 1,203
Join Date: Apr 2009
Location: Detroit
Default 06-09-2009, 12:41 AM

Not on my Mini, but on my Studio XPS 13. Laptop seems to be more stable now.

Alienware M11xR2 - Core i5 1.06 - 4 GB - 250 GB HD

Triple Boot Guide - 10v RAM Upgrade Videos - mechdrew's OSX guides
Reply With Quote
  (#3) Old
faber78 faber78 is offline
Senior Member
faber78's Avatar
Posts: 299
Join Date: May 2009
Default 06-11-2009, 05:50 PM

put it on mine, no problems....
Reply With Quote
  (#4) Old
JoeCool JoeCool is offline
Junior Member
JoeCool's Avatar
Posts: 24
Join Date: Mar 2009
Location: Ottawa, ON Canada
Default No troubles - 07-14-2009, 12:43 AM

I have been running it from day one, actually found it to boost the overall performance of Vista on my mini. Recommended.

Obsidian Black Mini 9 | 2GB Kingston RAM|32GB RunCore|Bluetooth | 16GB HP SDHC | 1.3mp webcam | Dell 1505 N| OS X 10.5.8
Reply With Quote
  (#5) Old
kd4crs kd4crs is offline
Posts: 85
Join Date: May 2009
Default 09-02-2009, 02:22 AM

Vista SP2 works good on my Latitude 2100 which is pretty much the same hardware as the mini.
Reply With Quote
  (#6) Old
grungysquash grungysquash is offline
Senior Member
Posts: 229
Join Date: Jan 2009
Default 09-13-2009, 04:32 AM

Well have managed to get SP2 on Mini 9, after running vsp1cl.exe to create sufficient space to allow SP2 to install and after running compcl.exe after SP2 - and using unmodified install disks (ie no vlite) have ended up with 3.62 gig spare on a 16gig SSD - as compared to a much lighter normal XP install. However all things including aero work, have set specified pagefile limits, disabled system restore and to be honest it actually runs not bad - had OSX10.5.4 on this prior to installing Vista Ultimate and really not much to say between them for speed - Vista actually seems OK, weird yes I know but looking froward to running the final version of windows 7 just for comparisons sake.

Have also run multiple cleaners like CCcleaner and wise disk cleaner, have also left all the eye candy turned on just to see how it performs.
Reply With Quote

« successfully installed vista directly to a 4gb ssd on mini 9 | Device manager: Realtek not working, Mini 10v »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Copyright © 2008-2016