Dell Latitude 2100 Discussion on the Dell Latitude 2100, a rugged 10-inch netbook released to the educational market.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  (#21) Old
zrtom zrtom is offline
Senior Member
 
zrtom's Avatar
 
Posts: 360
Join Date: Jan 2009
Location: Adirondack Mountains
Default 05-19-2009, 11:19 PM

Quote:
Originally Posted by garypen View Post
Hmmm. The question now is...Do I cancel my order for the 10v, and wait for these to trickle down? Or, go ahead with the 10v, and call it a day?

If I knew exactly how long it will be, that would help the decision.
Ditto that garypen, ditto that.


Tom
XPS 420|XPS 420|M1330: Windows 7 x64, Windows 8-8102
M1330: Quad boot: Windows 7 x64, XP Pro x64, Ubuntu, Media Direct
Mini 9: Black, 2GB, 1.3MP Cam, BT, Runcore 32, Windows 7
Mini 10: Black, Z530, Intel 5100 WiFi, OCZ Vertex SSD, XP Pro & Windows 7 (sold)
Mini10v: 2GB, OCZ Vertex, Intel 5100, Windows 7
Reply With Quote
  (#22) Old
zrtom zrtom is offline
Senior Member
 
zrtom's Avatar
 
Posts: 360
Join Date: Jan 2009
Location: Adirondack Mountains
Default 05-19-2009, 11:31 PM

AND.....Gigabit Ethernet and real touchpad buttons!
I gotta get one!


Tom
XPS 420|XPS 420|M1330: Windows 7 x64, Windows 8-8102
M1330: Quad boot: Windows 7 x64, XP Pro x64, Ubuntu, Media Direct
Mini 9: Black, 2GB, 1.3MP Cam, BT, Runcore 32, Windows 7
Mini 10: Black, Z530, Intel 5100 WiFi, OCZ Vertex SSD, XP Pro & Windows 7 (sold)
Mini10v: 2GB, OCZ Vertex, Intel 5100, Windows 7
Reply With Quote
  (#23) Old
mfruit mfruit is offline
Senior Member
 
Posts: 291
Join Date: Apr 2009
Default 05-19-2009, 11:35 PM

Quote:
Originally Posted by jor View Post
what's the resolution?

web shows 1280 X 576???
The PDF says 1024x576.

http://www.dell.com/downloads/global...-specsheet.pdf

If I had to guess, I think the PDF is right as 1280x576 is a strange resolution. Very fat pixels.
Reply With Quote
  (#24) Old
garypen garypen is offline
Member
 
Posts: 91
Join Date: Apr 2009
Default 05-20-2009, 12:13 AM

Quote:
Originally Posted by jor View Post
what's the resolution?

web shows 1280 X 576???
That's gotta be wrong. That's close to a cinematic aspect ratio like 2.35:1

If you actually go thru the order process, the various panel choices are all 1024x576.
Reply With Quote
  (#25) Old
zrtom zrtom is offline
Senior Member
 
zrtom's Avatar
 
Posts: 360
Join Date: Jan 2009
Location: Adirondack Mountains
Default 05-20-2009, 02:50 AM

Quote:
Originally Posted by alpha10 View Post
Crazy decisions (again) by Dell though, if you want the touchscreen you have to select the black ??? I want red with touchscreen !!!
When you select a color on the processor panel, it changes the LCD options to match. So, it looks like you can get touchscreen with any color.
Yea, I've been configurin'
LOL

Edit: That's configuring with Ubuntu. With XP, it gives a compatibility error with any color but black. Could be just a glitch in their configurometer.
Edit 2: Seems to work now, allowing XP and colors.


Tom
XPS 420|XPS 420|M1330: Windows 7 x64, Windows 8-8102
M1330: Quad boot: Windows 7 x64, XP Pro x64, Ubuntu, Media Direct
Mini 9: Black, 2GB, 1.3MP Cam, BT, Runcore 32, Windows 7
Mini 10: Black, Z530, Intel 5100 WiFi, OCZ Vertex SSD, XP Pro & Windows 7 (sold)
Mini10v: 2GB, OCZ Vertex, Intel 5100, Windows 7
Reply With Quote
  (#26) Old
alpha10 alpha10 is offline
Member
 
Posts: 77
Join Date: Apr 2009
Default 05-20-2009, 05:43 AM

Yeah, I will order today, XP with red and touchscreen, I will let you know how it goes.
Reply With Quote
  (#27) Old
zrtom zrtom is offline
Senior Member
 
zrtom's Avatar
 
Posts: 360
Join Date: Jan 2009
Location: Adirondack Mountains
Default 05-20-2009, 05:53 AM

alpha10,
Good luck if you order. I might not be far behind.
The RAM issue is a little unclear. They use the word integrated a couple times. Unlikely, but could there be two memory slots?....naw

Do you think the touchscreen will inhibit clarity and sharpness? I'd sure like to see one.


Tom
XPS 420|XPS 420|M1330: Windows 7 x64, Windows 8-8102
M1330: Quad boot: Windows 7 x64, XP Pro x64, Ubuntu, Media Direct
Mini 9: Black, 2GB, 1.3MP Cam, BT, Runcore 32, Windows 7
Mini 10: Black, Z530, Intel 5100 WiFi, OCZ Vertex SSD, XP Pro & Windows 7 (sold)
Mini10v: 2GB, OCZ Vertex, Intel 5100, Windows 7
Reply With Quote
  (#28) Old
garypen garypen is offline
Member
 
Posts: 91
Join Date: Apr 2009
Default 05-20-2009, 05:58 AM

It seems to me that it has 1G RAM 'integrated" on the MB, and a slot for an additional 1GB.
Reply With Quote
  (#29) Old
Martial Artist Martial Artist is offline
Member
 
Martial Artist's Avatar
 
Posts: 34
Join Date: Mar 2009
Default 05-20-2009, 06:53 AM

Confused, why are they able to give 2GB RAM on this and not on the Mini 10?
Reply With Quote
  (#30) Old
alpha10 alpha10 is offline
Member
 
Posts: 77
Join Date: Apr 2009
Default 05-20-2009, 07:49 AM

They learned from their mistakes - it has a slot in the back for additional ram, so 2GB is easy, can only be ordered with Ubuntu or Vista though, but I don't consider that a problem.
Reply With Quote
Reply

« Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Copyright © 2008-2016 MyDellMini.com.