Dell Mini 9 OS X Discussion Discussion for installing and setting up Mac OS X on the Dell Mini and Vostro A90

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  (#101) Old
michaelcly michaelcly is offline
Member
 
Posts: 61
Join Date: Dec 2011
Default 07-15-2012, 02:03 AM

zcream... you are right! I show 1hr 56 min on a full battery. when I boot in 10.6.7 I get 3hr 16 min. on the same battery using the same mini. Although watching a hulu video depletes the battery just as fast in 10.6.7. Im thinking about going back to 10.6.7.
Reply With Quote
  (#102) Old
zcream zcream is offline
Junior Member
 
Posts: 16
Join Date: Jan 2010
Default 07-15-2012, 11:59 AM

I got cpu-i installed and it shows all P-states. I enabled throttle.
However, the CPU speed does not change.
Voodoopowermini causes a KP..
Reply With Quote
  (#103) Old
michaelcly michaelcly is offline
Member
 
Posts: 61
Join Date: Dec 2011
Default 07-17-2012, 07:20 AM

Quote:
Originally Posted by zcream View Post
I got cpu-i installed and it shows all P-states. I enabled throttle.
However, the CPU speed does not change.
Voodoopowermini causes a KP..
I'm going back to 10.6.7 this weekend and using rminor's method of updating java. I miss the battery life.

I wonder though... will using the fake 10.6.8 allow software updates other than Java?
For example, Safari gives you extensions with 10.6.8. I'll miss that, especially ad blocker.
Reply With Quote
  (#104) Old
frank1002us frank1002us is offline
Junior Member
 
Posts: 2
Join Date: Sep 2011
Default 09-18-2012, 06:58 PM

i updated to 10.6.8 and everything works. thanks to everyone here.
-------------------------------------------------------------------------------
But i have one problem. i want to use hide partition key and the chameleon does not respond. it used to work with the 0.8.5 nbi. is there a way to just change the chameleon in the NBI special?
Reply With Quote
  (#105) Old
Eligos Eligos is offline
Senior Member
 
Eligos's Avatar
 
Posts: 262
Join Date: Jan 2009
Default 10-28-2012, 04:06 PM

For you STEC users out there that can't get your mini 9 to sleep on 10.6.8, here is the fix!

This is how I did it:
Locate /System/Library/Extensions/IOATAFamily.kext and delete it. Now go into Extra/GeneralExtensions and notice that you already have IOATAFamily.kext in there. That's the conflict, I had two of them loading at startup causing a problem. Now for the sleepenabler.kext, I simply put it in AdditionalExtensions and ran UpdateExtra. Wait until it has finished and then reboot.

Done, that's it. Now my mini 9 sleeps perfectly. ;-)

In my AdditionalExtensions folder I have the following items:

ALC268.kext
AppleHDA.kext
CPUi.kext
SleepEnabler.kext

As of now:

• Sleep works
• Sound Works
• Microphone Works
• Camera Works
• Bluetooth Works
• Speed Step Works*

* Freq, Volt and Temp change automatically with cpu load

PS. For those wondering, on a full charge my mini says 3 hours remaining on the battery!


Dell Mini 9 : OS X 10.6.8 : BIOS A05
32GB STEC SSD : 2GB RAM
NBI Version : Latest
SpeedStep : [Enabled]
USB Legacy support : [Disabled]

Last edited by Eligos; 10-30-2012 at 11:57 AM.
Reply With Quote
  (#106) Old
michaelcly michaelcly is offline
Member
 
Posts: 61
Join Date: Dec 2011
Default 11-11-2012, 04:37 AM

Is anyone successfully using a WWAN card with 10.6.8?
Reply With Quote
  (#107) Old
skyraven skyraven is offline
Junior Member
 
Posts: 10
Join Date: Dec 2008
Default 05-02-2013, 05:01 AM

@Eligos:

I know this is one year after your post, but I still can't get sleep to work on my 10.6.8 Dell Mini 9 even after I deleted that IOAta extension that was being loaded aside from the /Extra one.

I mean, the mini goes to sleep, the white light flashes....
I only get it to come out of sleep by pressing the power button shortly, then I see my desktop image but all is dead (keyboard, mouse, nothing works..it's like having a static wallpaper in front of your eyes).

Any idea what else I could try ?
Reply With Quote
  (#108) Old
alienbiker99 alienbiker99 is offline
Junior Member
 
Posts: 7
Join Date: Jun 2009
Default 07-09-2013, 08:10 PM

http://www.mydellmini.com/forum/dell...utorial-3.html
see my post... did you remember to disable hibernation? ...used the tutorial from the beginning of thread along with new kernel. I dont use this mini much but my install used to do that freezing after sleep. But after starting from scratch, i rarely see it when using it.
Reply With Quote
  (#109) Old
igzabier igzabier is offline
Member
 
Posts: 44
Join Date: Oct 2009
Default 11-03-2013, 06:00 AM

updated by accident.
got stuck in reboot. held shift on boot to chameleon, got into safe mode by typing recovery=y. ran Disk Utility repaired permissions. ran NBI..351
terminal chmod… command didn't work(said legacy kernel not found though it was sitting in / ). got the files in dchao's post from osx86 dot com.

ran legacy kernel installer. ran NBI..351 again.
terminal sysctl says Inspiron1011 still.
then after reboots it reads Macbook4,1
so I changed NBI..351 plist to Macbook4,1
still no after couple reboots. couple more reboots and working 10.6.8 with normal boot time! yay [no Bluetooth even though enabled in BIOS]
all seems to work, sleep was fine without SleepEnabler kext

…but

no sound. reboots don't fix. tried Kext helper

I had read Sleep enabler kext might fix sound, nope. if kexts aren't getting installed, something may need permission?

I dunno maybe someone does?


Dell mini 10v 10.6.3 NBI 0.8.4-RC1 BIOS A05 & 2nd 10v @ BIOS A06

Last edited by igzabier; 11-04-2013 at 07:57 PM.
Reply With Quote
  (#110) Old
Dan_Shane Dan_Shane is offline
Member
 
Dan_Shane's Avatar
 
Posts: 81
Join Date: Sep 2009
Default 11-04-2013, 01:35 PM

Quote:
Originally Posted by igzabier View Post
updated by accident.
got stuck in reboot. held shift on boot to chameleon, got into safe mode by typing recovery=y. ran Disk Utility repaired permissions. ran NBI..351
terminal chmod… command didn't work(said legacy kernel not found though it was sitting in / ). got the files in dchao's post from osx86 dot com.
ran legacy kernel installer. ran NBI..351 again. still no after couple reboots. couple more reboots and working 10.6.8 with normal boot time! yay [no Bluetooth even though enabled in BIOS]
all seems to work, sleep was fine without SleepEnabler kext

…but

no sound. reboots don't fix. tried Kext helper

I had read Sleep enabler kext might fix sound, nope. if kexts aren't getting installed, something may need permission?

I dunno maybe someone does?
I would recommend installing the VoodooHDA kext to enable audio. Use the UpdateExtra app inside /Extra after placing the kext inside the /Extra/UpdateExtensions folder.


-- Dan Shane --

Dell Latitude 2100 | Ball Field Green | 2 GB RAM | 500GB 7200 RPM HD | Windows 8.1 Enterprise| Mac OS X 10.6.8 (Snow Leopard)

Dell Inspiron Duo | 2 GB RAM | 320GB 7200 RPM HD | Windows 8.1 Enterprise| Mac OS X 10.6.8 (Snow Leopard)
Reply With Quote
Reply

« Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Copyright © 2008-2016 MyDellMini.com.