General Mac OS X Discussion General Apple and Mac OS X Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  (#161) Old
davemao davemao is offline
Member
 
Posts: 63
Join Date: Mar 2009
Default 06-01-2010, 08:37 PM

Quote:
Originally Posted by macrikbedi View Post
Need Help bought the Dell mini 10 to install mac osx and had lot of difficulty

tools used Bootmaker 0.8.4 : successful
installed Mac os x : successful
no wifi but ther was sound
every restart will crash the osx
HELP !
i think its he BIOS A07
please advise as i try to downgrade error message comes
wrong Platform
@Macrikbedi

You have to interrupt the boot process by pressing a key at the Apple logo. Then type "arch=i386" and hit "enter'.

This tells the operating system to boot the 32-bit kernel. This was not a problem with the older Dell Minis because the older CPUs only supported 32-bit functions. The PineView CPU in the 1012 can actually run a 64-bit OS, so you have to explicitly tell it to run in 32-bit mode.

Once you are in OSX, you can edit a file in the /Extras folder to make it so that the OS defaults to arch=i386

Look back in this thread -- I believe someone else referenced this earlier.

---------- Post added at 08:37 PM ---------- Previous post was at 08:35 PM ----------

Aha, I found it. I'll repost it here... Credit goes to Rhycel for the original post:
-------------------------

you'll have to boot using the arch=i386

after booting edit /Extra/com.apple.Boot.plist...

find:

<key>Kernel Flags</key>
<string></string>

and add the flag to be like this:

<key>Kernel Flags</key>
<string>arch=i386</string>
Reply With Quote
  (#162) Old
jjjavierr jjjavierr is offline
Junior Member
 
Posts: 14
Join Date: May 2010
Default 06-01-2010, 10:46 PM

Ok, I have a sound and bluethooth, but I can't diablee bluethooth to save power.
Reply With Quote
  (#163) Old
rhycel rhycel is offline
Member
 
rhycel's Avatar
 
Posts: 59
Join Date: Mar 2010
Default 06-02-2010, 01:40 AM

hey , thanks!

might find some time to do this...

for tools I usually do this in the terminal but having tools will be great


Quote:
Originally Posted by pulisi View Post
dear mr. Rhycel,
fancy for this:
"Device ID of GMA 950 in real MacBook is 27A2, and the ID of GMA 950 in many netbooks is 27AE.
So, rewriting the ID, 27A2 to 27AE in “AppleIntelGMA950.kext” and “AppleIntelIntegratedFramebuffer.kext” is the way to activate GMA 950 in netbooks. And “patch27ae.command” is the Terminal Script for this way (exactly, this script makes copy of these kexts renamed “27aeAppleIntel–”.).
Therefore, the same way might make activate GMA 3150, which is reported as GMA 950.
According to Wikipedia, device ID of GMA 3150 is A011 or A012. So, modifying “patch27ae.command”, for example, “27AE8086″ to “A0118086″, “\x86\x80\xAE\x27″ to “\x86\x80\xA0\x11″ (or “27AE8086″ to “A0128086″, “\x86\x80\xAE\x27″ to “\x86\x80\xA0\x12″), and using this script might be the way to activate GMA3150.
Edit:
and need “device-properties” string in com.apple.Boot.plist, or Natit.kext, maybe."

i noticed that i don't have guts and also tool, how to read and write the kext files. do you know what tool needed to write the kext? thankyou.


---------- Post added at 09:40 AM ---------- Previous post was at 09:34 AM ----------

I believe sleep still doesn't work for the 1012

Quote:
Originally Posted by jcarnat View Post
Hi,

Do you have sleep (either light or hibernate) working right now ?

(I think) I've tried the latest SleepLid and SleepEnabler from Meklort's Blog but the best I get is a non-black freezed screen and sleep/restart/shutdown dialog box after I hit the power button.

Thanks.


Dropbox: https://www.dropbox.com/referrals/NTgyNTQ3OTQ5
DELL MINI 10v | 2G | BLACK OSX 10.6.4
DELL MINI 1012 | 2G | ICE BLUE Windows 7 and OSX 10.6.4
Reply With Quote
  (#164) Old
mikhail mikhail is offline
Junior Member
 
Posts: 1
Join Date: Jun 2010
Default 06-02-2010, 06:28 AM

hi, i have a dell 1012 with BIOS A07. is it possible for me to hackintosh it? I heard A06 is a no go, need to go down to A04, but not sure whether that was for the 1010 only. Thanks!
Reply With Quote
  (#165) Old
Rod91 Rod91 is offline
Junior Member
 
Posts: 7
Join Date: Apr 2010
Default Dual Boot W7 and Snow Leopard - 06-02-2010, 02:02 PM

Hi again, I dont know if someone can tell me how do I can make dual boot with w7 and snow, with the 1012, is it possible?, its the same as in the 10v?, because I found this "Complete Guide to dual booting 10v with windows 7 and OSX 10.6.2" by virusdoc, and I was thinking if I can use it

thanks
Reply With Quote
  (#166) Old
rhycel rhycel is offline
Member
 
rhycel's Avatar
 
Posts: 59
Join Date: Mar 2010
Default 06-03-2010, 03:39 AM

Yes you can, I also followed a guide for the 10v.

Read through some more and choose which suit you better.

I created my osx partiion as MBR and used easybcd to dual boot mine ( was the easiest way for me )

I know there are better ways though but I sticked with it since my only concern was to make it work.

Quote:
Originally Posted by Rod91 View Post
Hi again, I dont know if someone can tell me how do I can make dual boot with w7 and snow, with the 1012, is it possible?, its the same as in the 10v?, because I found this "Complete Guide to dual booting 10v with windows 7 and OSX 10.6.2" by virusdoc, and I was thinking if I can use it

thanks


Dropbox: https://www.dropbox.com/referrals/NTgyNTQ3OTQ5
DELL MINI 10v | 2G | BLACK OSX 10.6.4
DELL MINI 1012 | 2G | ICE BLUE Windows 7 and OSX 10.6.4
Reply With Quote
  (#167) Old
jjjavierr jjjavierr is offline
Junior Member
 
Posts: 14
Join Date: May 2010
Default 06-03-2010, 04:35 PM

I successfully installed version 10.6.2 on a 1012 but when installing the update Exra and restart the computer the resolution cange to 800X600 and will not let me change it.

also when I connect a projector the computer dont send the signal to the proyector.

could someone help me with these problems
Reply With Quote
  (#168) Old
jjjavierr jjjavierr is offline
Junior Member
 
Posts: 14
Join Date: May 2010
Default 06-04-2010, 04:04 AM

ok, i fix the resolution of the screen but dont send a signal to the projector
Reply With Quote
  (#169) Old
rhycel rhycel is offline
Member
 
rhycel's Avatar
 
Posts: 59
Join Date: Mar 2010
Default 06-04-2010, 04:27 AM

Ankur from this thread gave me this link, maybe you can try it it and update us when it works


http://www.mydellmini.com/forum/dell...t-10v-osx.html


Quote:
Originally Posted by jjjavierr View Post
ok, i fix the resolution of the screen but dont send a signal to the projector


Dropbox: https://www.dropbox.com/referrals/NTgyNTQ3OTQ5
DELL MINI 10v | 2G | BLACK OSX 10.6.4
DELL MINI 1012 | 2G | ICE BLUE Windows 7 and OSX 10.6.4
Reply With Quote
  (#170) Old
jjjavierr jjjavierr is offline
Junior Member
 
Posts: 14
Join Date: May 2010
Default 06-04-2010, 05:44 AM

i download mirrordisplays but i dont know how to install the app.I try to double click but nothing happened.
Reply With Quote
Reply

« Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Copyright © 2008-2016 MyDellMini.com.