Dell Mini 10v Forum for all discussions and support on the Dell Mini 1011, also known as the Mini 10v. If your question is regarding Mac OS X, please use the Mini 10v Mac OS X forum.

View Poll Results:
0 0%
Voters: 0. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  (#1) Old
brookheather brookheather is offline
Senior Member
 
Posts: 391
Join Date: May 2009
Location: London
Default 2GB RAM upgrade poll - 06-10-2009, 06:28 PM

I thought I would start a poll to find out how many people have successfully installed 2GB in their Mini 10v and how many have a boot up failure like me!

- Simon.


Dell Latitude E6220 | E6230
Reply With Quote
  (#2) Old
anguish anguish is offline
Super Moderator
 
anguish's Avatar
 
Posts: 1,203
Join Date: Apr 2009
Location: Detroit
Default 06-10-2009, 07:06 PM



Alienware M11xR2 - Core i5 1.06 - 4 GB - 250 GB HD

Triple Boot Guide - 10v RAM Upgrade Videos - mechdrew's OSX guides
Reply With Quote
  (#3) Old
Atome Atome is offline
Member
 
Posts: 56
Join Date: May 2009
Default 06-10-2009, 07:08 PM

I've got my Kingston Hyper-X installed and it runs beautifully. Added my vote.


Mini 10v - Atom 1.6 - 2 GB RAM - 120 GB HD - Bluetooth - Camera - Obsidian Black - Dual Boot OSX 10.5.8 and Windows 7
Reply With Quote
  (#4) Old
somms somms is offline
Super Moderator
 
somms's Avatar
 
Posts: 883
Join Date: Oct 2008
Location: FAA
Default 06-10-2009, 08:04 PM

For those whose RAM upgrade is failing, it may be helpful in troubleshooting if you could also report how many beeps your are getting during POST.

For example, if you boot a Mini9 w/o the memory installed you get 2 short beeps from Phoenix BIOS continuously...2beeps/pause/2beeps/pause, ect.


Reply With Quote
  (#5) Old
brookheather brookheather is offline
Senior Member
 
Posts: 391
Join Date: May 2009
Location: London
Default 06-10-2009, 08:13 PM

Quote:
Originally Posted by somms View Post
For those whose RAM upgrade is failing, it may be helpful in troubleshooting if you could also report how many beeps your are getting during POST.

For example, if you boot a Mini9 w/o the memory installed you get 2 short beeps from Phoenix BIOS continuously...2beeps/pause/2beeps/pause, ect.
I believe it was three short beeps followed by two short beeps with longer pauses and then it stops. I will recheck it when I try my third (and last) 2GB memory stick.

- Simon.


Dell Latitude E6220 | E6230
Reply With Quote
  (#6) Old
muzzymate muzzymate is offline
Junior Member
 
Posts: 3
Join Date: May 2009
Default 06-10-2009, 09:04 PM

I can now confirm that this memory stick works. Second time is a charm. Must not have seated the RAM right the first time.

Newegg.com - Crucial 2GB 200-Pin DDR2 SO-DIMM DDR2 667 (PC2 5300) Laptop Memory Model CT25664AC667 - Laptop Memory

Of course, now I have two extra screws and need to figure out where they came from. Doh!
Reply With Quote
  (#7) Old
conq conq is offline
Member
 
conq's Avatar
 
Posts: 36
Join Date: Feb 2009
Default 06-10-2009, 10:50 PM



Mini 9|32GB RunCore|2GB RAM|1.3MP Cam|A05 BIOS|Dualboot OSX 10.5.7 + Win XP Pro
Mini 10V|Intel X25-M 80GB SSD|2 GB RAM|A03 BIOS|Dualboot OSX 10.5.7 + Win XP Pro
Reply With Quote
  (#8) Old
leenas leenas is offline
Junior Member
 
Posts: 8
Join Date: Jun 2009
Default 06-11-2009, 01:48 AM

Muzzymate: Thats the same ram i purchased but its not working (im not getting anything on the display). One thing is that I don't get any beeps, but the power light does come on. Did you notice a difference when you tried it the second time that may have caused it to lock in more?

Is there a system speaker or do the beeps come through the regular speakers?
Reply With Quote
  (#9) Old
ravic ravic is offline
Senior Member
 
Posts: 148
Join Date: Jan 2009
Default 06-11-2009, 03:20 AM

I also used crucial value select ram and it worked fine.
Reply With Quote
  (#10) Old
brookheather brookheather is offline
Senior Member
 
Posts: 391
Join Date: May 2009
Location: London
Default 06-11-2009, 08:43 AM

Quote:
Originally Posted by leenas View Post
Muzzymate: Thats the same ram i purchased but its not working (im not getting anything on the display). One thing is that I don't get any beeps, but the power light does come on. Did you notice a difference when you tried it the second time that may have caused it to lock in more?

Is there a system speaker or do the beeps come through the regular speakers?
The speaker cable is just under the palm rest and is one of the things that you need to disconnect when installing the memory and then reconnect - it may be that you didn't reconnect the small plug that goes into the socket on the motherboard.

- Simon.


Dell Latitude E6220 | E6230
Reply With Quote
Reply

« Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Copyright © 2008-2016 MyDellMini.com.