General Mac OS X Discussion General Apple and Mac OS X Discussion

Thread Tools Display Modes
  (#1) Old
cristomac24 cristomac24 is offline
Senior Member
Posts: 127
Join Date: Mar 2009
Default Projector output connection to Mini 9 - 03-14-2009, 04:11 AM

Hey, longtime lurker, my MacBook Mini's arriving on the 26th.

quick question: I am getting this Mini mainly for use in college and I wanted to know how reliable it is when it comes to plugging it into an external projector for presentations and stuff like that.

I know on Windows machines, some, you gotta ress FN + F5/F7 to output to the attached device.

On Leopard how does this work (I am a proud iMac owner that wanted a netbook so I am pretty good with OS X, but I've never used one on the go -until the Mini! -)? What keys do you press? Or is there a specific one needed for the Mini 9?

And finally, how is the resolution when exporting to the projector? Is it "seeable" from more than 2 rows away?

Thanks for any answers, this was basically my only worry regarding the Mini, can't wait to Hackintosh it!

MacBook Mini | 1.6 GHz Intel Atom Processor | 1GB DDR2 RAM (533MHz) | 16GB Stock SSD | Mac OS X 10.5.6| 1.3 MP Integrated Webcam | BIOS A04 | USB Legacy Mode: OFF | Bluetooth: Disabled | DellEFI 1.2 Alpha 5 | Meklort Touchpad Driver FTW
Reply With Quote
  (#2) Old
klongwood klongwood is offline
Senior Member
klongwood's Avatar
Posts: 122
Join Date: Feb 2009
Location: Portland, OR
Default Re: Projector output connection to Mini 9 - 03-14-2009, 06:54 AM

Just used my mini with a projector the other day and it worked great. It works them same as a regular mac. You plug in the monitor cable, wait a second, the screen turns blue and then it starts projecting. You can pick a number of different resolutions that you want the projector to run at by going to System Preferences > Display. I would recommend NOT mirroring the displays, then you can set your mini resolution and the projector resolution separately.
Reply With Quote
  (#3) Old
JMC JMC is offline
Junior Member
Posts: 12
Join Date: Oct 2009
Default 10-03-2009, 03:00 PM

I tried to set it up but no success. I plugged in an epson and turned off mirroring but got nothing. what am i doing wrong?
Reply With Quote

« I've messed up my install. Help me fix it? | Can I install OS X in using VirtualBox in Ubuntu? »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Copyright © 2008-2016