General Mac OS X Discussion General Apple and Mac OS X Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  (#151) Old
Katte Katte is offline
Member
 
Posts: 40
Join Date: Nov 2008
Default 01-20-2011, 02:58 PM

- Fresh install of SL 10.6.0 on my Mini9.
- Runned NBI 20100616212351
- Runned ComboUpdate to 10.6.6 (not rebooted)
- Rerunned NBI 20100616212351
- Rebooted

Works great!

(wow, from 10.6.0 to 10.6.6 in a single step )
Reply With Quote
  (#152) Old
Meepers Meepers is offline
Junior Member
 
Posts: 4
Join Date: Dec 2009
Default 01-26-2011, 09:37 PM

did the auto update, no issues at all. Thanks to everyone responsible for the netbook maker and related programs. You guys are the shiznit.
Reply With Quote
  (#153) Old
sidereal sidereal is offline
Junior Member
 
Posts: 2
Join Date: Dec 2009
Default 10.6.6 Running great on Mini 10v - 01-27-2011, 10:41 AM

Yesterday I installed Snow Leopard 10.6 Retail from scratch using the USB method and NetbookBootMaker 0.8.4RC1fix from Mechdrew's blog on my Mini 10v running XP(yuck!). Everything working fine with 10.6.

1. Ran NetbookInstaller 20100616212351 (linked at start of this thread) with no changes to options
2. Ran MacOSXUpdCombo10.6.6.dmg
3. Ran NetbookInstaller 20100616212351 again afterwards before restarting.
Restarted.

Now running 10.6.6 and Everything Works Great!!!

All the efforts of those involved are very much appreciated! Thanks!

ps. I will be updating a 10.6.2 Mini 10v to 10.6.6 later today using the 3 steps above.
Reply With Quote
  (#154) Old
andocommando andocommando is offline
Member
 
andocommando's Avatar
 
Posts: 89
Join Date: Sep 2009
Default 02-18-2011, 07:00 AM

Just went from 10.6 to 10.6.6 with no problems at all! Everything seems to work fine, I have audio, bt, and wake from sleep. The boot time is longer than what I was at before, but I can live with it. Did the same steps as sidereal...
Reply With Quote
  (#155) Old
mfruit mfruit is offline
Senior Member
 
Posts: 291
Join Date: Apr 2009
Default 03-08-2011, 10:58 AM

Is there a 10.6.6 thread? After not booting my Mini 9 into OSX for a long while, I finally got around to looking at updates. Updated to 10.6.6 but noticed that my power/battery indicator seems wonky. It doesn't seem to think that my power adapter is connected and it tells me that my battery needs servicing. Also, I read somewhere on this forum that the mic doesn't work.

So is there a FAQ/Wiki about what works and what doesn't work in 10.6.6 and in what configurations (I'm using EasyBCD as the bootloader, for instance).

Thanks.


Dell Mini 9 | 2 GB RAM | 64 GB STEC SSD | 16GB RiData SDHC
Triple Boot: Windows 7 | OSX 10.6 | XP
Reply With Quote
  (#156) Old
haildamage haildamage is offline
Member
 
haildamage's Avatar
 
Posts: 33
Join Date: Mar 2010
Default 04-05-2011, 11:44 AM

Quote:
Originally Posted by Katte View Post
- Fresh install of SL 10.6.0 on my Mini9.
- Runned NBI 20100616212351
- Runned ComboUpdate to 10.6.6 (not rebooted)
- Rerunned NBI 20100616212351
- Rebooted

Works great!

(wow, from 10.6.0 to 10.6.6 in a single step )
recently did the same from 10.6.0 to 10.6.7, and everything is working!


Mini 10v, BIOS A06
Reply With Quote
  (#157) Old
midget2000x midget2000x is offline
Junior Member
 
Posts: 5
Join Date: Oct 2009
Default 04-11-2011, 08:01 PM

I tried to upgrade from 10.6.4 to 10.6.6 and it's hanging on reboot (at the apple logo). I ran the latest NBI before the upgrade, but obviously I missed a step somewhere. Yes, I know I messed up, I don't need any more reminders of that. But does anyone have any ideas on how I can recover, or am I just hosed?
Reply With Quote
  (#158) Old
stblazer stblazer is offline
Junior Member
 
Posts: 3
Join Date: May 2009
Default 05-16-2011, 06:31 AM

Quote:
Originally Posted by midget2000x View Post
I tried to upgrade from 10.6.4 to 10.6.6 and it's hanging on reboot (at the apple logo). I ran the latest NBI before the upgrade, but obviously I missed a step somewhere. Yes, I know I messed up, I don't need any more reminders of that. But does anyone have any ideas on how I can recover, or am I just hosed?
I was going from 10.6.2 to 10.6.5 and ran into the same reboot problem... How can I fix this?

Edit: Never mind. I fixed the problem by holding down the shift key until the grey boot screen, then typing "recover=Y", and reinstalling the NBI once booted.

Last edited by stblazer; 05-16-2011 at 06:46 AM.
Reply With Quote
  (#159) Old
ezeitler ezeitler is offline
Member
 
Posts: 48
Join Date: Nov 2008
Default 05-17-2011, 04:26 AM

Attempted upgrade Mini9 from 10.5.6 to 10.6.0 using NBM 84RC1fix but always got a kernal panic when booting from the USB stick.
Ran NBM 83RC5 and installed 10.6.0 OK
Ran NBI 20100616212351 OK
Ran combo updater 10.6.7 OK
Ran NBI again, rebooted, all OK

Did have to erase the 16GB internal drive to get enough room to install 10.6.0


White mini9, BT, 802.11n, 2G RAM, 16G STEC HD, BIOS A05, Mac OS X 10.6.7
White mini9, 802.11n, 2G RAM, 16G STEC HD, BIOS A05, Mac OS X 10.6.7
Red mini9, 802.11n, 2G RAM, 16G Runcore HD, BIOS A05, Mac OS X 10.6.7
Reply With Quote
  (#160) Old
FattyJay1011 FattyJay1011 is offline
Junior Member
 
Posts: 7
Join Date: Sep 2010
Default 06-20-2011, 05:44 PM

Quote:
Originally Posted by jaraeez View Post
Updated fine (having previously used the NBI 2010061621351) & after getting some heads up regarding 'hibernation' & the fact that it was working on 10.6.5 (10v) I decided to try it out.

Yep it works fine (tried the same thing on two 10v's I've got).

What I did was:

1. Go to 'System Preferences > Security' & untick 'Use secure virtual memory'
2. Rebooted
3. Open up the 'Terminal' & typed
Code:
sudo pmset -g
to confirm where the 'sleepimage' was & what state my sleep was in (mine was set to hibernatemode 0)
4. Removed the 'sleepimage'
Code:
sudo rm /var/vm/sleepimage
5. Enabled both sleep & deep sleep by typing
Code:
sudo pmset -a hibernatemode 3
6. Closed the lid & waited for it to sleep (which will take a little longer before the light starts to blink)
7. Removed the battery then inserted it back & powered it back on
8. Low & behold! it brought me back to my desktop with the 'terminal' window still open on my desktop.

YMMV, though as I said I tried it on two 10v's & both are hibernating fine

Thank You Meklort & everyone else who contributes
Took me a while to find this thread. I am amazed it worked. Ive had my hackintosh for over a year and just now have enabled deep sleep!

Does anyone know how to fix ''Service battery" warning? It happend when I ran the latest NBI 8.5 pre on updating to 10.6.7 ( I dont know why I chose pre)

Last edited by FattyJay1011; 06-20-2011 at 05:47 PM.
Reply With Quote
Reply

« Touchpad drivers | Please help a newbie. »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Copyright © 2008-2016 MyDellMini.com.