General Mac OS X Discussion General Apple and Mac OS X Discussion

Thread Tools Display Modes
  (#61) Old
MJamus MJamus is offline
Junior Member
Posts: 9
Join Date: Apr 2009
Default 06-17-2010, 12:30 AM

I followed yestertech's steps too.. it worked perfect. Thanks man! It's nice to stay updated.
Reply With Quote
  (#62) Old
DashBoard Jesus DashBoard Jesus is offline
Junior Member
DashBoard Jesus's Avatar
Posts: 27
Join Date: Jan 2010
Default 06-17-2010, 12:55 AM

Originally Posted by berlinakustik View Post
In System/Library/Extensions I found next the AppleHDA.kext a folder named like this "AppleHDA 10.6.3". Take this folder into Desktop. Open the folder an take the AppleHDA.kext onto Desktop. Open Kexthelper and reinstall this AppleHDA.kext with kexthelper into S/L/E.

Reboot and enjoy your sound ;-)
Tried this..still have no sound. I'm up for more testing and ideas though.

10v | BIOS A06 | N270 | 1GB RAM | 160GB HDD |Dual Boot Win7/OS X 10.6.4 |(NBI 0.8.4RC1 ) | Wireless N 1510 |
Reply With Quote
  (#63) Old
movlas movlas is offline
Junior Member
Posts: 4
Join Date: Mar 2010
Default 06-17-2010, 01:10 AM

refresh my memory please.
how do I boot in recovery mode?

Mini 9, 1.6GHz, 2 GB RAM, 32 GB AMP SSD, OS X 10.6.3, [A04 BIOS to fix the non-Dell battery glitch] (all else Mac; Lisa 2/10 thru iMac 21.5" 3.33 x 8 GB)
Reply With Quote
  (#64) Old
donaldsolsen donaldsolsen is offline
Junior Member
Posts: 14
Join Date: Jun 2010
Location: Racine, WI
Default 06-17-2010, 02:07 AM

I'm stuck at the KP screen. I try to reboot off a pendrive with the original MacOSX I made with NetBookBootMaker, but it goes quickly past the drive and I get the KP again. I even tried to boot off a external hard drive and it goes to the KP screen. How do I boot off anything and start over? Do I have to reformat the drive in Disk Utility after recovery=yes to get into the OS?

---------- Post added at 01:27 AM ---------- Previous post was at 01:20 AM ----------

I figured it out!!! By running recovery (recovery=y, holding Shift key) trick and re-installing NBI 0.8.4RC1, choosing only to install the netbook extensions and uncheck every thing else, it booted up and works 100% in version 10.6.4.

---------- Post added at 02:07 AM ---------- Previous post was at 01:27 AM ----------

Boot and hold down the shift key and you will see a picture of your hard drive in the middle of the screen. Type "recovery=y". You will see it as you are typing it at the very left bottom of the screen (very tiny print). Hit Enter and your MINI should boot into the OS.
Reply With Quote
  (#65) Old
Shooter Shooter is offline
Senior Member
Shooter's Avatar
Posts: 104
Join Date: Sep 2009
Location: SoCal
Default 06-17-2010, 03:56 AM

Originally Posted by MJamus View Post
I followed yestertech's steps too.. it worked perfect. Thanks man! It's nice to stay updated.
Same results here!!

Dell Mini 10v | OSX 10.6.7 l Ubuntu 11.10

"Do not think that I came to bring peace on earth. I did not come to bring peace but a sword." - Matthew 10:34
Reply With Quote
  (#66) Old
tutorial tutorial is offline
Junior Member
Posts: 29
Join Date: Feb 2010
Default 06-17-2010, 05:00 AM

Lenovo s10-2.. update 10.6.4 re-run NBI RC1.. everything OK !

Mini 10v | 2GB [Transcend JM800QSU-2G] | 250GB | AirPort Extreme | BT | A06 |
Snow 10.6.2 | Ubuntu 9.10 | Windows 7
Reply With Quote
  (#67) Old
meklort meklort is offline
meklort's Avatar
Posts: 1,353
Join Date: Feb 2009
Location: Colorado, USA
Send a message via AIM to meklort Send a message via MSN to meklort Send a message via Yahoo to meklort
Default 06-17-2010, 05:47 AM

For those of you that don't want to mess with /System/Library/Extensions, this version of NBI should work fine (again, essentially the same as RC1, just a small logic change). I just tested it on a new install and it seams to work fine, let me know if you have issues.

Dell Mini 9 | Mac OS X 10.6.5 | 2 GB RAM | 32 GB Buffalo SSD | BIOS A05
Dell Mini 10v | Mac OS X 10.6.5 | 1 GB RAM | 160 GB HDD | BIOS A06
My Blog | NetbookInstaller code repository | NetbookInstaller Website | Want a invite? message me.
Reply With Quote
  (#68) Old
achmeingott achmeingott is offline
Senior Member
achmeingott's Avatar
Posts: 111
Join Date: Jan 2010
Location: düsseldorf
Default 06-17-2010, 07:07 AM

maybe i'm just an idiot...but i'm running 10.6.4 flawlessly...however it seems to have killed my dual boot, the windows 7 icon is missing in chameleon. what do i need to do to get it back?

---------- Post added at 07:07 AM ---------- Previous post was at 07:00 AM ----------

i apologize, the icon is clearly still there...i'm not sure why i insist on hackingtoshing when i'm outlandishly drunk.

mini 10v | osx 10.6.8 on 106gb | win8 dev preview on 106gb | ubuntu 11.10 alpha on 106gb | nbi 0.8.4(modified) | 320gb | 2 gigs ram
Reply With Quote
  (#69) Old
JohnN6 JohnN6 is offline
Junior Member
Posts: 5
Join Date: May 2010
Location: UK
Default 06-17-2010, 08:07 AM

I also absent mindedly updated to 10.6.4 . I can get to the desktop with recovery=y but if I do NetbookInstaller does not recognise my Dell 10v and says it is an unsupported computer.
If I boot from my original USB, run the new netbookinstaller with the hard disk as the target, then it recognises the Dell 10v but at real boot time shows the partitions in Chameleon, boot to a spinning wheel + apple logo then goes to a blank screen.

My emergency will be to re-install from the USB stick, but I would rather recover my existing system. Any suggestions why it is not recognising the Dell ?

John N in London
Dell Mini 10v 2GB RAM and add-in Bluetooth, Dual booting W7 and OSX
Reply With Quote
  (#70) Old
eelcoakker eelcoakker is offline
Junior Member
Posts: 1
Join Date: Jun 2010
Default 06-17-2010, 10:05 AM

Thank you, just updates with the latest NBI, 10.6.4 update went flawless. All hardware still works proper, as does my Win 7.
Reply With Quote

« Trouble making a bootable usb flash drive | Trouble installing Max OS X to Mini 10 »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Copyright © 2008-2016