General Mac OS X Discussion General Apple and Mac OS X Discussion

Thread Tools Display Modes
  (#1) Old
HotDog HotDog is offline
Senior Member
HotDog's Avatar
Posts: 150
Join Date: Mar 2009
Send a message via Skype™ to HotDog
Default input/output issue: guru needed - 11-04-2009, 04:03 PM

Last week I posted a question but no solution was forthcoming. I'll try again here.

I was running SL, but decided to go back to 10.5.8 where EVERYTHING worked. The trip backwards has been disappointing, primarily around my audio in/out issues. The familiar lingo in the Preferences --> Sound area have gone and have been replaced with "DevShortNameOut" and "DevShortNameIn." I wouldn't care if the sound worked as it should, but it tends to disappear after sleep or after a time lag. This is still unclear.

I have found the problem to be in the IORegistry as others have posted (Google), but no answer persists.

Any solution? And why would this happen anyway? I used a normal NBBM 0.8.2 install of OSX 10.5.6, and I didn't have this problem last time. Do I need to go back to DellEFI? Just a word of advise would be helpful.

My reason for going back to L from SL is that I skype and iChat, AND I want to sell this DM-9. I just can't put this in a buyer's hands with this problem going on.

Thanks 1,000,000 as usual.

[ Dell Mini 9 | Black | A04 | NBI 20100616212351 | OS X 10.6.7 | 2GB RAM | 64GB SSD | BT | 1.3MP | WiFi ]
[ Dan-O-Cam : ]
Reply With Quote

« Help with Choices??? | Transitioning From DellEFI to NetbookInstaller »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Copyright © 2008-2016