General Mac OS X Discussion General Apple and Mac OS X Discussion

Thread Tools Display Modes
  (#1) Old
CyborgMI CyborgMI is offline
Junior Member
Posts: 4
Join Date: Jul 2009
Location: ann arbor
Send a message via AIM to CyborgMI
Default Hell! Reinstall from scratch ? - 07-13-2009, 03:38 PM

I stupidly hit Software Updates after successfully installing 10.5 (retail) on my dell Mini.

That gave me a screen with scratches and b/w this forum and another, i tried everything,reformatting the Mac partition, and then ultimately the 'main' Dell drive.

After this last step, and almost installing 99% of the way thru got ERROR and then on restart

Intel UNDI, PXW-2.1 (build 082)
Copyright Intel Corp

For Realtek RTL8101E/8102E PCI-E Ethernet controller v1.09 (080408)
PXE-E61: Media test failure, check cable
PXE-MOF: Exiting PXE Rom.
Operating System not found

I'm going to try again, b/c I did it once, but could I have corrupted the HD?

I'm installing retail 10.5 w/ CD/DVD drive via USB port on mini 9"

Reply With Quote
  (#2) Old
underwhelmed underwhelmed is offline
Posts: 1,375
Join Date: Mar 2009
Location: Texas
Default 07-13-2009, 08:49 PM

You drive is most likely not corrupted, the issue you had with the 10.5.7 update is well known and well documented. If you had followed the steps in this post, it would have been resolved.

Yes, it is 47 pages long, and it should have been stickied months ago, but the first post in the thread tells you the steps required to fix the screen issue with this update.

Try plugging your DVD drive into the usb port closest to the power supply. This one seems to get a little bit more juice than the others.

Mini 9 | OS X 10.6.7 | NBI 20100616212351| BIOS 05 | 32 GB Runcore | 2 GIGS RAM
10V | OS X 10.6.7 | NBI 20100616212351 |BIOS 06|160 GB|1 GIG RAM| 6 Cell Dell Battery
Functioning Hibernation

Back up Mini 9| OS X 10.6.7| NBI 20100616212351| BIOS 05 | 32 GB SuperTalent | 2 GIGS RAM
Reply With Quote
  (#3) Old
haldor42 haldor42 is offline
Junior Member
Posts: 2
Join Date: Mar 2009
Default I did the same... - 07-14-2009, 10:55 AM

After the 10.5.7 update, my screen was gray and remnant laden...

I was however able to boot into safe mode... I then "Restored" the disk to another SSHD...

Then I reinstalled the 10.5.5 and "Transferred" files at the install option from the other SSHD...

(saved me re-installing all my apps... etc....)

From the 10.5.5. area I used the Combo 10.5.7 Update and followed the proper update instructions...


Next time I will stay up with the latest information....
Reply With Quote

error, install

« I miss the fullscreen firefox in OSX | Tutorial for 10v Mac OSX 10.5.x needed »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Copyright © 2008-2016