Forum Archive Old/outdated threads will end up here.

Thread Tools Display Modes
  (#81) Old
Somnolus Somnolus is offline
Junior Member
Posts: 15
Join Date: Aug 2009
Default 11-15-2009, 02:45 AM

Another happy user. 10.6.2 (Combo update) with RC4 following Meklort's instructions. Like many here, had no audio after this, but all (speakers, headphones, mic.) is well after an additional reboot. Boot time is 68 +/- 2sec from power button 'til solid wifi. Airport express is about six feet away, so signal strength is maxed out. This is within 2-3 sec. of what I got with 10.6.1/RC3. It takes about another 10-15 sec. for my BT mouse to link up, which is the same as with 10.6.1 and RC3. As I started out with 10.6.0, I can't speak to the screen appearance differences compared to 10.5.8.
Many thanks to Tea and, as always, the incredible Meklort! I know you guys have real jobs, so I wonder, do you ever sleep?

edit 1: Geekbench 1029

Mini 10v|A04|N280|2GB|500 HDD|1510 WiFi|+BT|10.6.2/WIN XP sp3|NBI 0.8.3
27" iMac|2.8 i7|8GB|2 TB|10.6.2/WIN 7 Pro - Gorgeous!
  (#82) Old
peekj peekj is offline
peekj's Avatar
Posts: 49
Join Date: Jun 2009
Default 11-15-2009, 07:22 AM

I also wanted to add my comment saying that this procedure worked fine for me, but I did have to re-run NetbookInstaller again after the update in order to get my sound working again. Otherwise all looks well, even though I did just get a freeze screen (you know, the "You must reboot" in 20 languages screen). Hoping that's not a common thing in 10.6.2....


Dell Mini 10v | Intel Atom N270 1.6 GHz | 2 GB Ram | 120 GB HD | OS X 10.6.1 | More
  (#83) Old
colorfulky colorfulky is offline
Junior Member
Posts: 8
Join Date: May 2009
Default 11-15-2009, 08:44 AM

Thank you very much 'tchariya' I got sleep function again

anywise I found others. I lost sound from headset and can't use a internal mic and Reboot function.

(especially, The Reboot works good before sleep. However after sleep It does not work.)

Dell Mini 9 | Intel Atom N270 1.6 GHz | 1 GB Ram | 8 GB STEC SSD | OS X 10.6.2 |
  (#84) Old
BigJim BigJim is offline
Junior Member
Posts: 26
Join Date: May 2009
Default 11-15-2009, 12:48 PM

When I close the lid, it won't wake up. I open the lid, but tapping on the keyboard or power button etc. doesn't wake it. I have to hold the power button down to kill it, then tap the power button for a reboot. A90 A04 bios 10.6.1 .8.3 RC4. Speakers work fine though.

Vostro A90, A04 Bios, 2GB RAM, 16GB STEC SSD, 1.3MP Webcam, Bluetooth, no WWAN
  (#85) Old
CodF4ther CodF4ther is offline
Posts: 93
Join Date: Apr 2009
Default AppleHDA - 11-15-2009, 02:02 PM

Has anyone tried the AppleHDA kexts thats were posted in the old 10.6.2 thread? Full sound support on the Mini 9 is the only thing keeping me from upgrading....
  (#86) Old
cmcnice cmcnice is offline
Junior Member
Posts: 22
Join Date: Feb 2009
Default 11-15-2009, 06:10 PM

Wanted to say that all is perfect with .8.3 RC4 and 10.6.2 on my Mini 9 using Meklort's instructions. Sound works as it did on 10.6.1, no probs w/ sleep or otherwise. Boot time is identical, and my Geekbench score was actually improved slightly from before and is now 1000. Thanks for all your work.

Black Mini 9 | 32 GB Runcore SSD | 2 GB RAM | Bluetooth | Mac OS X 10.6.2 | NetbookInstaller 0.8.3 RC4
  (#87) Old
alrightmate alrightmate is offline
Junior Member
Posts: 22
Join Date: Sep 2009
Location: Brighton, UK
Default 11-15-2009, 09:17 PM

Originally Posted by Crisu View Post
Thank you for confirming that the Mini10v-display looks finer on 10.5.8 (Leopard) than on 10.6.2.
Does anybody knows a reason for this behaviour? I'm using the same display-profile on both systems. Is this graphic-driver bug?
I've been looking at this and just came across this link:
Font changes coming to Mac OS X Snow Leopard (Updated) - Ars Technica

It appears Snow Leopard has dropped the option to change the font smoothing settings, and now defaults to the "medium" setting. Maybe some other users have changed the default setting in Leopard to improve the view of fonts.

On the colour profile question does anyone have any recommendations? I'm running 10.6.2 on my 10v and have noticed that when watching movies on the screen the "blacks" are a bit grey, unless I turn the brightness right down which then seems to affect the contrast.
I'm using the default colour profile. Someone mentioned using the Dell mini profile which I've just tried and it seems to improve things slightly for movie watching but seems to make the white's a bit less white. Any other recommendations?

---------- Post added at 09:17 PM ---------- Previous post was at 09:11 PM ----------

Originally Posted by tchariya View Post
Awesome to see this, but I upgraded to 10.6.2 prior to this RC4 release.

Prior to my update i did the following:

1) I copied the 10.6.1 kernel using the Terminal app, 'sudo cp /mach_kernel /mach_kernel_6_8_1'
2) ran the update from Apple -> Software Update
3) prior to the reboot, I opened up Terminal App again
4) 'sudo cp /mach_kernel /mach_kernel_6_8_2'
5) 'sudo cp /mach_kernel_6_8_1 /mach_kernel; sudo reboot

After reboot About This Mac showed me I was running 6.8.2.


6) I downloaded 0.8.3RC4
7) I ran NBI
8) then I copied the 6.8.2 kernel in place (in essence finalizing the update) using the 'sudo cp /mach_kernel_6_8_2 /mach_kernel
9) reboot!

Sound works! Sleep works!

Awesome work around!!!!
I have read through this thread and am trying to work out if I should upgrade or not.
I am running 10.6.2 with 0.8.2 RC3 (and so I'm running the 10.6.1 kernel).

My system seems stable so far (over a week of various usage) and everything works - sleep, sound after sleep, restart etc. Are there any benefits in running the 10.6.2 kernel over the 10.6.1 kernel?
  (#88) Old
davidi4 davidi4 is offline
Junior Member
Posts: 3
Join Date: May 2009
Send a message via AIM to davidi4
Thumbs up Thanks! - 11-15-2009, 09:31 PM

10.6.2 on my mini9 works like a charm!

You guys continue to amaze
  (#89) Old
jesussalvdr jesussalvdr is offline
Junior Member
Posts: 5
Join Date: Nov 2009
Default 11-15-2009, 09:55 PM

10v. It works
  (#90) Old
KillerXnl KillerXnl is offline
Junior Member
Posts: 3
Join Date: Nov 2009
Default 11-15-2009, 10:04 PM

Dont know if the NBI is corrupt or my mac osx snow leopard dvd is damaged, but when I try to install SL using NetbookCD 0.8.3 RC4 I get a SL without applications.. the only application there is netbookinstaller..
Attached Thumbnails

« MyDellMini Users Get $20 off Mini 9 and Mini 12 RunCore SSDs | Mini 10V discontinued? »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Copyright © 2008-2016