Dell Mini 9 OS X Discussion Discussion for installing and setting up Mac OS X on the Dell Mini and Vostro A90

Thread Tools Display Modes
  (#1) Old
brownnet brownnet is offline
Junior Member
Posts: 9
Join Date: Oct 2009
Default Card Reader not working with SL/NBI .0.8.3 RC3 - 10-25-2009, 10:13 PM


Kinda newb here. Got my Vostro A90 working great with Snow Leopard. Only thing not working is the card reader. I put a 1GB SD card in and nothing happens. Can't even see it in Disk Utility. I can put the card into an external USB reader then stick that into the side of the Vostro no problem, but obviously the card reader functionality would be nice.

Any ideas? I've got the sleep function working, and the fixed the sound. Even got Bluetooth DUN working. This is the last thing I need to fix before it's all working!
Reply With Quote
  (#2) Old
louididdy louididdy is offline
Senior Member
Posts: 159
Join Date: Jan 2009
Default 10-26-2009, 08:26 PM

Mine has always worked, both with Leopard and Snow Leopard.

More info on this:
10.6.1 Mini 9 - No SD Card Slot?

OSX 10.6.4
Reply With Quote
  (#3) Old
brownnet brownnet is offline
Junior Member
Posts: 9
Join Date: Oct 2009
Default 10-26-2009, 08:29 PM

Good info, looks like it just may not work. Thanks.
Reply With Quote
  (#4) Old
holmes4 holmes4 is offline
holmes4's Avatar
Posts: 6,157
Join Date: Nov 2008
Location: New Hampshire
Default 10-28-2009, 12:50 AM

Funny - I didn't do anything special and wondered about the "NO NAME" disk that showed on the desktop. Sure enough, it was my SD card.

Mini 9|2GB RAM|64GB RunCore|Intel 5300|Windows 10
Reply With Quote
  (#5) Old
underwhelmed underwhelmed is offline
Posts: 1,375
Join Date: Mar 2009
Location: Texas
Default 10-28-2009, 08:15 PM

Mine works perfectly too. It worked under 10.5.6 and it works for SL, so it is either your card is not formatted properly, or of the wrong type, a hardware issue, or you need to reinstall the mini 9 extensions in NBI.

Mini 9 | OS X 10.6.7 | NBI 20100616212351| BIOS 05 | 32 GB Runcore | 2 GIGS RAM
10V | OS X 10.6.7 | NBI 20100616212351 |BIOS 06|160 GB|1 GIG RAM| 6 Cell Dell Battery
Functioning Hibernation

Back up Mini 9| OS X 10.6.7| NBI 20100616212351| BIOS 05 | 32 GB SuperTalent | 2 GIGS RAM
Reply With Quote

« VMWare sound issue in SL | coverflow / frontrow broken »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Copyright © 2008-2016