Dell Mini 9 Hardware Issues / Problems Inform everyone on any issues or problems with your Dell Mini 9 hardware.

Thread Tools Display Modes
  (#1) Old
Blue_Sassley Blue_Sassley is offline
Junior Member
Posts: 5
Join Date: Nov 2008
Send a message via ICQ to Blue_Sassley Send a message via AIM to Blue_Sassley Send a message via Yahoo to Blue_Sassley Send a message via Skype™ to Blue_Sassley
Default 16GB SHDC and Ubuntu 9.04 NBR - 05-31-2009, 01:49 PM

I bought a 16GB Class 6 SDHC card for my Dell Mini 9 and I'm not able to get Ubuntu to mount the drive, does anyone else run Ubuntu 9.04 NBR and have a 16GB SDHC working?
Reply With Quote
  (#2) Old
baskie baskie is offline
Junior Member
Posts: 17
Join Date: May 2009
Default 05-31-2009, 02:27 PM

Yep, 16g sdhc with 9.04 here, no problem, although it's on a eeepc 901 not the Mini9, so unless your card is the problem it might be a mini9 only issue.

Have you tried formating the card with gpart?
Reply With Quote
  (#3) Old
Indigo Indigo is offline
Junior Member
Posts: 7
Join Date: May 2009
Default 06-02-2009, 11:38 PM


I have 9.04 NBR on my mini 9 and my Class 6 16GB SDHC mounts without issue.

Edit: I do have an off brand 4GB that will only mount if used with one of those mini USB card readers. Have you tried your card using that?
Reply With Quote
  (#4) Old
PDR60 PDR60 is offline
Posts: 78
Join Date: Apr 2009
Default 06-04-2009, 01:09 AM

I've heard some problems on here with the Adata cards but I'm running a Sandisk 16 GB clas 4 card with any issues. I ordered a 32GB class 6 card off of ebay, I'll let you know how it goes.

Hers:Pink Mini 9|2GB|8GB SSD|16GB SD|1.3 Cam|v470 BT Mouse|XP Home
Mine:Black Mini 9|2GB|32GB Runcore|32GB SD|1.3 Cam|v470 BT Mouse|Kubuntu 10.10
Future Mods 64GB Runcore - BT Headphones
Reply With Quote
  (#5) Old
Junior Member
Posts: 3
Join Date: Jun 2009
Default 06-04-2009, 07:31 AM

I could not see my SD card when I first installed Ubuntu 9.04 netbook however the instructions here worked perfect (see below). Even though it's not for the dell mini it worked perfectly for mine...

Dell Mini 9 --- 2GB RAM --- Runcore 64GB SSD --- 16GB SDHC
Reply With Quote

« OS Error Message SSD?? | Still pictures are all black? »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Copyright © 2008-2016