Dell Mini 9 Hardware Issues / Problems Inform everyone on any issues or problems with your Dell Mini 9 hardware.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  (#1) Old
jamal_bao jamal_bao is offline
Junior Member
 
Posts: 6
Join Date: Jul 2014
Default card reader problem after win xp reinstall - 07-31-2014, 10:05 AM

Hi , after a first fresh windows xp reinstall my card reader appears in device manager as unknown device. my system detects it but after the jmicron driver install nothing happened. if i uninstall the driver the usb remove device icon appears on my status bar and if i click on it i see sd card reader icon.

anyone have this problem . please help me with this one
Reply With Quote
  (#2) Old
jamal_bao jamal_bao is offline
Junior Member
 
Posts: 6
Join Date: Jul 2014
Default 08-06-2014, 06:04 AM

any suggestions ? the card reader was working before this reinstall.
Reply With Quote
  (#3) Old
lswartz lswartz is offline
Senior Member
 
Posts: 479
Join Date: Mar 2009
Location: Maryland
Default 08-06-2014, 09:52 PM

Have you considered using a new OS?


| Dell Mini 10v | Linux Lite |
Reply With Quote
  (#4) Old
jamal_bao jamal_bao is offline
Junior Member
 
Posts: 6
Join Date: Jul 2014
Default 08-07-2014, 08:00 AM

thanks i will try to install a new os and see if it is going to work.
Reply With Quote
  (#5) Old
lswartz lswartz is offline
Senior Member
 
Posts: 479
Join Date: Mar 2009
Location: Maryland
Default 08-07-2014, 02:25 PM

My suggestion was also to get you to a newer OS which is supported. I like several versions of Linux; Ubuntu, Mint & am currently using Lite Linux on a Mini 10v. They are all easy to tryout before installing. Almost all OS's have outgrowen my 4 GB SSD on my Mini 9.

If you really need Windows then I like Win 7.


| Dell Mini 10v | Linux Lite |
Reply With Quote
  (#6) Old
jamal_bao jamal_bao is offline
Junior Member
 
Posts: 6
Join Date: Jul 2014
Default 08-07-2014, 08:57 PM

the problem is solved now. i do not know how but when i was going to install a fresh copy of windows i got a message for usb mass storage and the sd icon is now present. i did a few restarts and used different memory cards it is all ok.

my dell is working great , the sd problem was the only issue. i use it only for diagnose ,only vcds and revo software installed.

thanks for sugestions
Reply With Quote
  (#7) Old
lswartz lswartz is offline
Senior Member
 
Posts: 479
Join Date: Mar 2009
Location: Maryland
Default 08-08-2014, 04:37 PM

I'm glad you got it working.


| Dell Mini 10v | Linux Lite |
Reply With Quote
Reply

« Replacement Battery not accepted/No charging | URGENT Help Required Please !! - Dead Mini 9 »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Copyright © 2008-2016 MyDellMini.com.