Dell Mini 9 Hardware Issues / Problems Inform everyone on any issues or problems with your Dell Mini 9 hardware.

Thread Tools Display Modes
  (#1) Old
foxman31292 foxman31292 is offline
Junior Member
Posts: 5
Join Date: Sep 2009
Default Mini 9 Eating SSD's - 01-25-2010, 05:06 AM

Well i have bought 3 Supertalent 16gb SSD and all of them have failed. I am currently in the process of the 4th RMA for my mini 9. I am not sure if it could be something in the computer overvoltaging these SSD's and causing them to fail or they are just defective. They work for about 3 weeks of use and then i go to boot and i get the Ethernet error basically saying it cant find an OS. I then boot of of a OSX DVD and it doesn't recognize the ssd to install an OS to giving me the conclusion that they are bad. When i put my stock SSD with Ubuntu back in it boots up and works perfectly. Any ideas?
Reply With Quote
  (#2) Old
holmes4 holmes4 is offline
holmes4's Avatar
Posts: 6,157
Join Date: Nov 2008
Location: New Hampshire
Default 01-25-2010, 02:58 PM

Try this. Put a piece of electrical tape over the mounting holes on the underside of the SSD circuit board, to insulate it from the mounting post. Some RunCore drives had an issue with this - perhaps the SuperTalent drives do too. I doubt it's actually a problem in the Mini.

Mini 9|2GB RAM|64GB RunCore|Intel 5300|Windows 10
Reply With Quote
  (#3) Old
foxman31292 foxman31292 is offline
Junior Member
Posts: 5
Join Date: Sep 2009
Default 01-31-2010, 07:52 PM

Ok i sent out the RMA on thursday and i will see if that will help me on the next one. Thanks for the help
Reply With Quote

« Need someone to do a test for me. | new mini freezes(windows xp) »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Copyright © 2008-2016