Dell Mini 12 Forum for discussion on the discontinued Dell Inspiron Mini 12.

Thread Tools Display Modes
  (#1) Old
dmogg29 dmogg29 is offline
Junior Member
Posts: 8
Join Date: Apr 2009
Default Weird problem starting up - 09-04-2010, 07:29 AM

Lately I've been having trouble starting up my Dell Mini 12, it happened one day in class I just decided to restart it. All of a sudden I get the following message in BIOS:

For Realtek RTL8101E/8102E PCI-E Ethernet Controller v1.08 (080408)
PXE-E61: Media test failure, check cable
PXE-M0F: Exiting PXE ROM.
Operating System not found
Naturally, the first thing I thought of was a possible HDD failure so I ordered a new one. I thought that really was the problem until I formatted it, decided to try my old one, and it booted up normally. Also, the network card worked fine.

I tried disabling the network card and it would just say OS not found instead of getting both error messages. So I replugged everything inside and it works once again. But this time, the AC adapter can't seem to charge it. The battery can run the laptop on its own so I'm thinking it may be the AC adapter now.

Now, I tried powering the netbook with JUST the AC adapter and it works but it doesn't seem to charge the battery. Also, the power light will glow when it's charging but it'll blink off and then back on every 30 seconds or so.

Anyone have any ideas what the problem may be?
Reply With Quote

« New Mini 12: Great, but some questions... | New GMA500 Driver for Win7 »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Copyright © 2008-2016