Dell Mini 10v Forum for all discussions and support on the Dell Mini 1011, also known as the Mini 10v. If your question is regarding Mac OS X, please use the Mini 10v Mac OS X forum.

Thread Tools Display Modes
  (#1) Old
October_V October_V is offline
Junior Member
Posts: 3
Join Date: Mar 2012
Default Did I get wrong RAM? - 04-02-2012, 05:59 AM

This weekend I did a 2g RAM upgrade, went in fine, started up good and was happy. My 10v saw it was 2g and was happy.
After about 5 min +/- track pad froze and screen went blank.
Did a hard shut down and then just got 1 long beep and 2 shorts, let things sit and cool off and could get it back after several restarts and also saw lots of black screens with text and number codes.

Put the old factory stick back in and everything was good again.

I have BIOS A03, 120g HDD, 270 proc, and running Ubuntu 11.10

The RAM I bought was this,
Corsair VS2GSDS800D2 2 GB PC2-6400 800MHz 200-pin DDR2 SODIMM

Any thoughts? Please ask me if I should give any more detail.
This is new ground for me but i have played with these cursed things before.

Reply With Quote
  (#2) Old
zestymordant zestymordant is offline
Junior Member
Posts: 5
Join Date: Apr 2012
Default 04-17-2012, 09:40 AM

I would try the Corsair stick again and make sure it's seated properly.

The beeps usually mean something, there should be a manual that tells you what it is.
Reply With Quote
  (#3) Old
Wm.Mays Wm.Mays is offline
Senior Member
Wm.Mays's Avatar
Posts: 105
Join Date: Dec 2008
Location: Fort Worth, TX
Send a message via Yahoo to Wm.Mays
Default 04-17-2012, 08:11 PM

That's correct module for 10v. If its seated correctly, it should work without any adjustments to BIOS etc.. If the "old factory stick" works, then you have a bad stick. Try another one.

MINI 9: Jade Green, RunCore 64GB SSD, Hyper-X 2GB RAM, Dell 5530 WWAN Card, Dell 1505 WiFi Card, Bluetooth 2.1, 1.3MP Webcam, Leopard 10.5.8 NBI 8.0.3 Final, BIOS A05
Reply With Quote
  (#4) Old
October_V October_V is offline
Junior Member
Posts: 3
Join Date: Mar 2012
Default 04-24-2012, 07:00 AM

Must have been a bad stick, slipped a Crucial stick in and all is right with the world.
Now I will try OSX and see what happens!

Reply With Quote

« Screen is flickering black when system comes off standby | Mini 10v (1011) BIOS Update A06 Help »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Copyright © 2008-2016