Dell Mini 10v Mac OS X Discussion Discussion dedicated to installing and setting up Mac OS X on the Dell Mini 1011

Thread Tools Display Modes
  (#1) Old
dreamspy dreamspy is offline
Junior Member
Posts: 5
Join Date: Jun 2010
Default Computer turns off randomly - 11-28-2010, 10:16 PM

Hi there

I have a Dell Mini 10v and I'we been running MacOsX since this summer. From the beginning it has turned off randomly, meaning that I'm working on it, and then all of a sudden I have a black screen and the computer has turned off. In the beginning this happened maybe once every 1-2 weeks, but now it's happening every day.

Anyone have a clue if this might be some hardware problem, or something realted to the fact that I'm runnin MacOsX on the computer? Has anyone else experienced this?

Reply With Quote
  (#2) Old
pcmaniac pcmaniac is offline
Posts: 81
Join Date: May 2010
Default 11-29-2010, 12:13 AM

Does it happen when on AC power supply or on battery only? Loose connectors are the first thing to look for and easy to fix.

Mini 10v, BIOS A06, OS X 10.6.6, Linux-Mint, 1 GB RAM, 250 GB HDD
Reply With Quote
  (#3) Old
dreamspy dreamspy is offline
Junior Member
Posts: 5
Join Date: Jun 2010
Default 11-29-2010, 10:03 AM

That was the first thing I thought off... but this even happens when I have the computer plugged into AC.
Reply With Quote
  (#4) Old
soho100 soho100 is offline
Senior Member
Posts: 176
Join Date: Nov 2009
Default 11-30-2010, 12:46 PM

i had a Dell 10v returned to me today with a similar ended up being the power supply was faulty and was not charging battery, and when removing the battery and using the PS only it still would not boot. I should add the clients children had been using an Acer power supply (which happen to fit) when they could not find the original, whether this had caused the problem I don't know. So my advice is try and get another supply to test before buying a battery, and when you get it let it charge the battery for at least 30mins before booting up.
Reply With Quote

« Where does NBI place extra? | Mini 10v freezing at startup.... Help Please ?!?! »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Copyright © 2008-2016