Dell Mini 1012 Discussion forum on the new 2010 Dell Mini 1012, featuring an Intel Atom N450 CPU.

Thread Tools Display Modes
  (#1) Old
dansephreak dansephreak is offline
Junior Member
Posts: 2
Join Date: Apr 2010
Angry Multiple Chrome Processes - 05-08-2010, 06:39 PM

So all of a sudden, after less than one month, my Mini 1012 is running really slowly. I looked at the processes running via Task Manager, and found 66 instances of chrome.exe running. CPU usage was at 100%, despite the fact that I had only two tabs open. There were no other applications running. Has anyone else encountered this problem, and does anyone have a solution for me? Thanks in advance.
Reply With Quote
  (#2) Old
gaster gaster is offline
Posts: 51
Join Date: Apr 2009
Default 05-08-2010, 07:18 PM

It is normal for Chrome to have mutiple processes, but that sounds way out of whack.
See here for some details: Chromium Blog: Multi-process Architecture

Maybe you should uninstall and then reinstall Chrome to see if that will fix it.
Reply With Quote
  (#3) Old
dansephreak dansephreak is offline
Junior Member
Posts: 2
Join Date: Apr 2010
Default 05-08-2010, 10:49 PM

I tried the uninstall, that didn't work. :O(
Reply With Quote
  (#4) Old
rrfranczak3 rrfranczak3 is offline
Super Moderator
rrfranczak3's Avatar
Posts: 2,902
Join Date: Aug 2009
Location: Upstate New York, U.S of A.
Send a message via AIM to rrfranczak3 Send a message via MSN to rrfranczak3 Send a message via Yahoo to rrfranczak3
Cool 05-08-2010, 11:14 PM

how do the words reformat and reinstall sound???....

PS. Welcome to the forum....

I would stay away..............way away..... from Google Chrome too.....

Dell Mini 10 (Obsidian Black 1010), 2gb RAM, 1.66ghz 533mhz FSB (Z530) processor, A10 BIOS, 1 Terabyte (1000 GB) WD Scorpio Blue Hard Drive (5400rpm), Intel GMA 500 Integrated Graphics, TV Tuner, Bluetooth 2.1 module with EDR, 1.3mp Camera, 1366x768 HD Screen, Wireless 1510 b/g/n mini card, 6 cell (56WHr) Battery, 4gb SDHC, 64gb Flashdrive, Targus Netbook Chillpad, Targus Sport Case, Windows 7 Ultimate SP1 (500gb)/Windows 8.1 (500gb) (Dual Boot)

iPad 4 (64gb) w/Retina,Targus Versavu Case
Reply With Quote


« WWAN PCIe / SSD in Linux | Wobbling/wiggling power adapter plug (into the Mini)? »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Copyright © 2008-2016