Dell Mini 1010 Forum for all discussion and support on the first revision of the Dell Mini 10, the Dell Inspiron Mini 1010.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  (#1) Old
Junior Member
 
Posts: 1
Join Date: Apr 2012
Exclamation My Dell Inspiron 10 (1010) Won't Turn On. Why? - 04-03-2012, 09:36 PM

Hi,

I currently have a Dell Inspiron Mini 10 (1010) & It won't turn on at all, I mean like I sometimes hear a buzzing type sound from the bottom of it but then also sometimes the white light will come on after it's been sitting by it's self for a day. But i'd appreciate it ALOT! if somebody will please help me out (:


THANKS!
Reply With Quote
  (#2) Old
Junior Member
 
Posts: 2
Join Date: Jun 2012
Default 06-19-2012, 03:52 AM

dell4life726

My name is Chiranjeev. I am from Dell Social Media Team.

It appears to be a hardware issue however I would suggest you to release the static power and then run a test on the hardware by performing the following step-.

Remove the battery and the AC adapter from the system. Press and hold down power button pressed for 10 seconds. This will release the static power.

Then run a test on the hardware by following the steps provided below-
1. Shutdown the computer.
2. Press and hold the <Fn> key, then press and release the power button.
3. Release the <Fn> key.
The PSA diagnostics sequence begins.
After approximately 2 minutes the system produces a number of alert tones.
After the alert tones, the system produces either a series of low beeps or error codes.
4. Note the sequence of beeps or error codes.

Let me know what you see on the screen or in case you hear any beeps when you run the test.


Let me know of the findings. Glad to be of assistance.

Chiranjeev

Social Outreach Professional
Reply With Quote
  (#3) Old
Junior Member
 
Posts: 1
Join Date: Aug 2012
Default 08-27-2012, 07:31 PM

hi all,
ok this is my problem: My inspiron mini 10 had a bios password set that i didn't know so i read some posts that suggested i reset the cmos by removing it. so i did. after i set it back up and powered on. it shows a blank screen then goes to a light purple( i have ubuntu on it) from there it does nothing. Any advise? no beeps unless i press a key. i'm not sure if its because i reassembled to quick.
Reply With Quote
  (#4) Old
Super Moderator
 
holmes4's Avatar
 
Posts: 6,063
Join Date: Nov 2008
Location: New Hampshire
Default 09-01-2012, 12:30 AM

Yes, you probably created a problem when you reassembled, such as dislodging the video cable. Removing the CMOS battery won't help with a forgotten password.


Steve
Mini 9|2GB RAM|64GB RunCore|Intel 5300|Windows 8.1
Reply With Quote
  (#5) Old
Super Moderator
 
rrfranczak3's Avatar
 
Posts: 2,903
Join Date: Aug 2009
Location: Upstate New York, U.S of A.
Send a message via AIM to rrfranczak3 Send a message via MSN to rrfranczak3 Send a message via Yahoo to rrfranczak3
Cool 09-01-2012, 11:43 PM

Quote:
Originally Posted by ddragonjr View Post
hi all,
ok this is my problem: My inspiron mini 10 had a bios password set that i didn't know so i read some posts that suggested i reset the cmos by removing it. so i did. after i set it back up and powered on. it shows a blank screen then goes to a light purple( i have ubuntu on it) from there it does nothing. Any advise? no beeps unless i press a key. i'm not sure if its because i reassembled to quick.
well, after you solve the video issue (as Steve stated above, its probably a loose video cable..you must remember that these are MINI's and they are very touchy), there are a couple of ways to fix the BIOS password issue, 1. you can call Dell and they will charge you but they will generate a password for you also, 2. there are people on ebay that will sell you a password also, this again will cost you money, either way it will cost you something...sorry...

PS. Welcome to the forum.....


Dell Mini 10 (Obsidian Black 1010), 2gb RAM, 1.66ghz 533mhz FSB (Z530) processor, A10 BIOS, 1 Terabyte (1000 GB) WD Scorpio Blue Hard Drive (5400rpm), Intel GMA 500 Integrated Graphics, TV Tuner, Bluetooth 2.1 module with EDR, 1.3mp Camera, 1366x768 HD Screen, Wireless 1510 b/g/n mini card, 6 cell (56WHr) Battery, 4gb SDHC, 64gb Flashdrive, Targus Netbook Chillpad, Targus Sport Case, Windows 7 Ultimate SP1 (500gb)/Windows 8.1 (500gb) (Dual Boot)

iPad 4 (64gb) w/Retina,Targus Versavu Case
Reply With Quote
Reply

Tags
dell, inspiron, michaeldell, mini10, usa

« intermittent download speed ? | My Dell Mini Suddenly OFF on Dell Start Screen Bar »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Copyright © 2008-2011 MyDellMini.com.