Beginners Questions New to the community? Make your first post here. If your question is regarding Mac OS X, please use the Mac OS X forum.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  (#1) Old
belle341 belle341 is offline
Junior Member
 
Posts: 2
Join Date: Jan 2009
Default new mini 9 memory 1/2 gone - 01-17-2009, 01:00 AM

Just wanted to see what everyone had when they got theres. I have a mini 9 1gb ram and a 16gb hard drive. When I received it, it shows 14gb started with,5gb used and 8 gb available. I added excel 2007 and mcafee. That's it!! I now have less than 8gb of memory. Is this right??? Just find it odd that almost 1/2 is gone already!!

thx
Reply With Quote
  (#2) Old
holmes4 holmes4 is offline
Administrator
 
holmes4's Avatar
 
Posts: 6,156
Join Date: Nov 2008
Location: New Hampshire
Default Re: new mini 9 memory 1/2 gone - 01-17-2009, 01:09 AM

Sounds plausible. Did you decompress the disk?


Steve
Mini 9|2GB RAM|64GB RunCore|Intel 5300|Windows 10
Reply With Quote
  (#3) Old
Zardoz Zardoz is offline
Member
 
Zardoz's Avatar
 
Posts: 39
Join Date: Jan 2009
Location: Texas
Default Re: new mini 9 memory 1/2 gone - 01-17-2009, 02:12 AM

excel 2007 and mcafee will take about 2GB drive space and if you loaded a mcafee suite it will take more.


Zardoz
Dell mini 9 (black) | 8GB PCIe-SSD | Corsair 2GB 667MHz | Patriot 16GB SDHC class 6 | Microsoft 7 beta 7000 | Dell BT BH-200 | Microsoft notebook optical mouse (silver) | Dell WEB Cam Software | Dell Inspiron 910 System BIOS (A04)
Reply With Quote
  (#4) Old
bundee1 bundee1 is offline
Member
 
Posts: 39
Join Date: Jan 2009
Default Re: new mini 9 memory 1/2 gone - 01-17-2009, 03:20 AM

Thats what I started with but I got a refurb and it looks like my disk was decompressed by the original owner (before the refurb). I also show 14gb total 7gb available (as I got rid of some programs).
Reply With Quote
  (#5) Old
holmes4 holmes4 is offline
Administrator
 
holmes4's Avatar
 
Posts: 6,156
Join Date: Nov 2008
Location: New Hampshire
Default Re: new mini 9 memory 1/2 gone - 01-17-2009, 02:01 PM

That sounds about right from when I decompressed my 16GB.


Steve
Mini 9|2GB RAM|64GB RunCore|Intel 5300|Windows 10
Reply With Quote
Reply

« Just ordered a minimal machine and want to upgrade | how do I get the webcam to work in windows live? »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Copyright © 2008-2016 MyDellMini.com.