3G Mobile Broadband Discussion Discussion on 3G Mobile Broadband Packages

Thread Tools Display Modes
  (#1) Old
vossy99 vossy99 is offline
Junior Member
Posts: 2
Join Date: Jun 2010
Default Latest Mini 9 Bios version to work with 5530?? - 06-21-2010, 10:12 AM

Hi all,
Just got my mobile broadband working again (the radio disabled issue)in my mini9 after upgrading to A06.

I'm back to A00 now, so are wondering what is the highest version bios revision that won't clobber the 5530 card again?

Reply With Quote
  (#2) Old
robert robert is offline
Posts: 30
Join Date: Jul 2009
Default 06-21-2010, 10:46 PM

Hi, I updated my mini9 with the vostro a90 A06 bios. :

Fixes and Enhancements
Always turn on the WWAN device if the WWAN device exist

Boots up with vostro screen now

http://support.euro.dell.com/support/downloads/download.aspx?c=uk&cs=ukdhs1&l=en&s=dhs&releaseid= R265897&SystemID=VOS_N_A90&servicetag=&os=WW1&osl= en&deviceid=19791&devlib=0&typecnt=0&vercnt=7&cati d=-1&impid=-1&formatcnt=0&libid=1&typeid=-1&dateid=-1&formatid=-1&source=-1&fileid=390816

i got an error (-144) on running it, but got around it by copying the ROM file into the usb flash util file and renaming it, then flashing with usb mem card. PITA, but worked out in the end.

Reply With Quote
  (#3) Old
ovasilis ovasilis is offline
ovasilis's Avatar
Posts: 33
Join Date: May 2010
Default 03-30-2011, 12:38 AM

If I understand right you copied the BIOS.ROM file from C:\WINDOWS\Temp\WINPHLASH, that was created when you executed the STA06_Win.exe.

But witch "usb flash util file" did you use? An earlier's(DOS) BIOS version?
If so how did you extracted the DOS version and replaced the old with the new BIOS.ROM? What renaming did you do?

Thanks if you can help.

EDIT:Ok, I found it. Post #13
URGENT Help Required Please !! - Dead Mini 9

BIOS.ROM renamed to BIOS.WPH

1010: Z530, 1GB, 160GB, WWAN, 1.3MP, XPsp3 SOLD
910: N270, 2GB, 32GB, WWAN, 1.3MP, Ubuntu10.4.2

910: N270, 1GB, 8GB, 0.3MP, XPsp3(

Last edited by ovasilis; 04-07-2011 at 02:02 AM.
Reply With Quote

« Updated WWAN drivers. | Mini9 OSX with D5530 cannot connect »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Copyright © 2008-2016 MyDellMini.com.